Do góry

Zupy Przepis na:

Kapuśniak – czerwony diabeł

Kapuśniak – czerwony diabeł

Autor:

Przepisów i artykułów: 852 Ocena: 16331

Dodano:

Odsłon: 15731

Połączenie kiszonej kapusty z łagodnymi malinowymi pomidorami... Już znalazłem !!

Składniki

  • 200 g wędzonego boczku
  • 1 srtąk czerwonej papryki
  • 2 cebule
  • olej
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • ostra mielona papryka
  • ocet jabłkowy
  • 750 ml bulionu warzywnego
  • puszka pomidorów
  • 500 g kiszonej kapusty
  • sól
  • pieprz
  • pieprz cayenne
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Paprykę oczyściłem, pokroiłem w cienkie paski, cebule w pół talarki. Boczek w kostkę. Wszystko razem podsmażyłem kilka minut na niewielkiej ilości oleju.
    Dodałem koncentrat i paprykę w proszku, chwilę przesmażyłem, dodałem ocet, bulion, pomidory i pokrojoną kapustę. Doprawiłem solą, pieprzem, pieprzem Cayenne. Gotowałem do miękkości kapusty.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń