Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo kwaśny i aromatyczny od wędzonej kiełbasy i żeberek.
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2625
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 857
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2625
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 857
Składniki
W garnku rozgrzałem oliwę ,podsmażyłem pokrojoną w kostkę kiełbasę. Dodałem posiekaną cebulę oraz starty na dużych oczkach seler ,smażyłem aż zbrązowiały. Dodałem posiekany czosnek ,chwilę podsmażyłem. Wlałem cydr i gotowałem bez przykrycia ,aż zredukował się o połowę. Dodałem posiekaną kapustę ,żeberka ,dusiłem chwilę ,po czym zalałem gorącym bulionem i wrzuciłem pokrojone w kostkę ziemniaki. Doprawiłem do smaku solą ,pieprzem i tymiankiem. Gotowałem ok. godziny.