Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo kwaśny i aromatyczny od wędzonej kiełbasy i żeberek.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10682
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 907
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9115
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10682
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 907
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9115
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
W garnku rozgrzałem oliwę ,podsmażyłem pokrojoną w kostkę kiełbasę. Dodałem posiekaną cebulę oraz starty na dużych oczkach seler ,smażyłem aż zbrązowiały. Dodałem posiekany czosnek ,chwilę podsmażyłem. Wlałem cydr i gotowałem bez przykrycia ,aż zredukował się o połowę. Dodałem posiekaną kapustę ,żeberka ,dusiłem chwilę ,po czym zalałem gorącym bulionem i wrzuciłem pokrojone w kostkę ziemniaki. Doprawiłem do smaku solą ,pieprzem i tymiankiem. Gotowałem ok. godziny.