Do góry

Zupy Przepis na:

Kapuśniak na ostro

Kapuśniak na ostro

Autor:

Przepisów i artykułów: 2297 Ocena: 50649

Dodano:

Odsłon: 3391

Pożywna i smaczna odmiana kapuśniaku. Tym razem w wersji na ostro.

Składniki

  • 600 g kiszonej kapusty
  • 200 g wędzonego boczku
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 50 g koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżeczki płaskie mielonej ostrej papryki
  • 1 papryka czerwona
  • 2 cebule
  • 4 ziemniaki
  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • pomidory w puszce (z zalewą)
  • cayenne
  • sól ,pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kapuśniak na ostro

Przygotowanie

  1. Paprykę i cebule kroimy w cienkie paski. Na niewielkiej ilości oleju smażymy warzywa razem z pokrojonym w kostkę boczkiem i ziemniakami. Następnie dodajemy koncentrat ,mieloną paprykę ,ocet ,zalewamy bulionem. Kapustę możemy pokroić na mniejsze kawałki i dodajemy do całości wraz z pomidorami i zalewą. Zupę zagotowujemy ,zmniejszamy płomień. Gotujemy pod przykryciem ok. 50 min. Na koniec doprawiamy do smaku solą ,pieprzem oraz cayenne.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jolwicz 26 lutego 2015 Przepyszny kapuśniaczek. Już dziś drugi raz gości w mijej kuchni i na pewno zagości już na stałe. Pozdrawiam Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Malwa55 06 stycznia 2015 ZUPA APETYCZNA TYLKO PO CO OCET,TO JUZ LEPIEJ DODAC WIECEJ SOKU Z KISZONEJ KAPUSTY. Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń