Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poprzednio pół główki kapusty użyliśmy do przygotowania łazanek, więc została nam druga połowa. Zupa na bazie skrzydełek z kurczaka wyszła bardzo smaczna. Dodatek w postaci kaszy jęczmiennej okazał się strzałem w dziesiątkę.
Najlepszy szczaw jest w maju dlatego jadę za miasto w sprawdzone już miejsce...
Odsłon: 7021
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6069
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1760
Najlepszy szczaw jest w maju dlatego jadę za miasto w sprawdzone już miejsce...
Odsłon: 7021
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6069
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1760
Składniki
Skrzydełka gotujemy do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Mięso wyciągamy, a wywar przez gazę przepuszczamy do drugiego garnka. Do wywaru dodajemy pokrojone w talarki marchewki, w kostkę ziemniaki, kawałek pora, obrany seler i obraną, opaloną nad ogniem, pietruszkę. Zupę zagotowujemy, zmniejszamy ogień i gotujemy do momentu, kiedy warzywa zrobią się prawie miękkie. Posiekaną kapustę dodajemy do zupy razem z kaszą, kminkiem, mieszamy i gotujemy do miękkości kapusty. Zupę do smaku doprawiamy solą i pieprzem, łączymy z posiekanym koperkiem.