Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poprzednio pół główki kapusty użyliśmy do przygotowania łazanek, więc została nam druga połowa. Zupa na bazie skrzydełek z kurczaka wyszła bardzo smaczna. Dodatek w postaci kaszy jęczmiennej okazał się strzałem w dziesiątkę.
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19137
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6936
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19137
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6936
Składniki
Skrzydełka gotujemy do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Mięso wyciągamy, a wywar przez gazę przepuszczamy do drugiego garnka. Do wywaru dodajemy pokrojone w talarki marchewki, w kostkę ziemniaki, kawałek pora, obrany seler i obraną, opaloną nad ogniem, pietruszkę. Zupę zagotowujemy, zmniejszamy ogień i gotujemy do momentu, kiedy warzywa zrobią się prawie miękkie. Posiekaną kapustę dodajemy do zupy razem z kaszą, kminkiem, mieszamy i gotujemy do miękkości kapusty. Zupę do smaku doprawiamy solą i pieprzem, łączymy z posiekanym koperkiem.