Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1428
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7362
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2855
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1428
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7362
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2855
Składniki
Kapustę zalać 1 litrem wody ,dodać liść laurowy i gotować godzinę. W tym czasie umyte ,obrane i pokrojone ziemniaki oraz marchew włożyć do bulionu i gotować 20 min. Na maśle podsmażyć pokrojone w paski żeberka. Kiedy się zrumienią ,wrzucić do bulionu ,a do wytopionego z nich tłuszczu wsypać mąkę i zrobić zasmażkę. Rozprowadzić ją kilkoma łyżkami bulionu i wlać do reszty. Połączyć bulion z kapustą wraz z wywarem ,dosypać kminek i gotować razem 10 min. Doprawić do smaku solą i pieprzem.