Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7860
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 287
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3081
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 588
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7860
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 287
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3081
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 588
Składniki
Kapustę zalać 1 litrem wody ,dodać liść laurowy i gotować godzinę. W tym czasie umyte ,obrane i pokrojone ziemniaki oraz marchew włożyć do bulionu i gotować 20 min. Na maśle podsmażyć pokrojone w paski żeberka. Kiedy się zrumienią ,wrzucić do bulionu ,a do wytopionego z nich tłuszczu wsypać mąkę i zrobić zasmażkę. Rozprowadzić ją kilkoma łyżkami bulionu i wlać do reszty. Połączyć bulion z kapustą wraz z wywarem ,dosypać kminek i gotować razem 10 min. Doprawić do smaku solą i pieprzem.