Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna polska kuchnia.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5334
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5334
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Żeberka opłukałem ,pokroiłem na kawałki ,zalałem 1,5 l zimnej wody ,posoliłem i zagotowałem. Zebrałem szumowiny ,dodałem posiekaną kapustę wraz z sokiem ,por (w piórka) startą na dużych oczkach marchew ,liście laurowe ,ziele angielskie ,pieprz ,gotowałem do miękkości kapusty. Ziemniaki obrałem ,pokroiłem w kostkę i gotowałem do ich miękkości. Na koniec posiekaną cebulę podsmażyłem na smalcu ,oprószyłem mąką ,dodałem trochę wywaru z zupy i wlałem do całości ciągle mieszając. Do smaku doprawiłem solą i pieprzem.