Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna polska kuchnia.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15906
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4818
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 572
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15906
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4818
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 572
Składniki
Żeberka opłukałem ,pokroiłem na kawałki ,zalałem 1,5 l zimnej wody ,posoliłem i zagotowałem. Zebrałem szumowiny ,dodałem posiekaną kapustę wraz z sokiem ,por (w piórka) startą na dużych oczkach marchew ,liście laurowe ,ziele angielskie ,pieprz ,gotowałem do miękkości kapusty. Ziemniaki obrałem ,pokroiłem w kostkę i gotowałem do ich miękkości. Na koniec posiekaną cebulę podsmażyłem na smalcu ,oprószyłem mąką ,dodałem trochę wywaru z zupy i wlałem do całości ciągle mieszając. Do smaku doprawiłem solą i pieprzem.