Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troszkę odmiany, orientu i lekkiej ostrości.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8067
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 377
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8067
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 377
Składniki
Posiekaną szalotkę szklimy na maśle, dodajemy posiekany czosnek lekko dusimy. Do cebuli dodajemy kumin, posiekaną papryczkę i imbir. Całość dusimy pod przykryciem 5 min. Następnie wrzucamy pomidory wraz z zalewą. Dusimy kolejne 5 min. Ziemniaki obieramy i kroimy na większe kawałki. Wrzucamy do pomidorów, zalewamy bulionem. Kapustę szatkujemy, natkę siekamy, wrzucamy do zupy i gotujemy do jej miękkości. Całość doprawiamy curry i pieprzem.