Do góry

Zupy Przepis na:

Kapuśniak po indyjsku

Kapuśniak po indyjsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2142 Ocena: 47745

Dodano:

Odsłon: 15855

Troszkę odmiany, orientu i lekkiej ostrości.

Składniki

  • 2 szalotki
  • 1 łyżka masła ghee
  • 1/2 główki kapusty białej (mała)
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka kuminu (nasiona)
  • 1 papryczka chili
  • 2 cm świeżego imbiru
  • 1/2 puszki pomidorów krojonych
  • 3 ziemniaki
  • 1,2 l bulionu warzywnego
  • natka pietruszki (2 łyżki)
  • szczypta curry
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Posiekaną szalotkę szklimy na maśle, dodajemy posiekany czosnek lekko dusimy.

    Do cebuli dodajemy kumin, posiekaną papryczkę i imbir. Całość dusimy pod przykryciem 5 min.

    Następnie wrzucamy pomidory wraz z zalewą. Dusimy kolejne 5 min.

    Ziemniaki obieramy i kroimy na większe kawałki. Wrzucamy do pomidorów, zalewamy bulionem.

    Kapustę szatkujemy, natkę siekamy, wrzucamy do zupy i gotujemy do jej miękkości.
    Całość doprawiamy curry i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ewanoba 05 października Ja zamiast słodkiej kapusty dodałam kiszoną, wyszła znakomicie! Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

rak 01 listopada 2016 To jest kapusniak czy pomidorowa????
W skladzie brak kapusty!!
Odpowiedzi: 1 ▼

14 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Joanna116 16 marca 2016 Uwielbiam wszelkie dania orientalne, a Twoja zupa pachnie aromatycznie na odleglosc :-). Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń