Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miłośnikom kapuśniaku z pewnością przypadnie do gust ta wersja bałkańskiej zupy.
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 38
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2247
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 254
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1582
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 38
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2247
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 254
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1582
Składniki
Fasolę moczymy w wodzie (1,5 l) przez 12 godzin. Następnie gotujemy ją w wodzie, w której się moczyła, z dodatkiem boczku. W osobnym garnku gotujemy kapustę w małej ilości wody, dodając pokrojone w kostkę ziemniaki, liść laurowy i pieprz ( do miękkości). Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy posiekaną cebulę i czosnek, szklimy i robimy zasmażkę, dodając mąkę, dodajemy ją do kapusty i dokładnie łączymy. Kiedy fasola będzie miękka, wyjmujemy boczek, kroimy go w kostkę, fasolę wraz z wywarem miksujemy na gładko. Wywar wlewamy do kapusty, dodajemy boczek i zagotowujemy. Następnie zestawiamy z płomienia, dodajemy śmietanę, mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.