Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny kapuśniak ugotowałam na hiszpańskiej kiełbasie chorizo i koreańskiej kiszonej kapuście pekińskiej(kimchi). Wyszła bardzo rozgrzewająca i pikantna zupa. Smakiem przypomina tradycyjny kapuśniak jednak dodatki chorizo i kimchi sprawiły, że jest bardziej pikantna i rozgrzewająca.
Przepis dnia
Kapsalon to danie, które podbiło serca smakoszy na całym świecie. Wywodzące s...
Odsłon: 42469
Szybkie i puszyste placuszki to super pomysł na ciepłe śniadanie, deser czy p...
Odsłon: 24
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 3085
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 55
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 1810
Przepis dnia
Kapsalon to danie, które podbiło serca smakoszy na całym świecie. Wywodzące s...
Odsłon: 42469
Szybkie i puszyste placuszki to super pomysł na ciepłe śniadanie, deser czy p...
Odsłon: 24
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 3085
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 55
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 1810
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy w cienkie słupki. Marchewki obieramy obieraczką, tak by uzyskać cienkie paski. Chorizo obieramy i kroimy w plasterki. Ziemniaki, marchewki i chorizo przekładamy do garnka, wstępnie solimy, dodajemy liście laurowe i ziela angielskie. Zalewamy wodą. Gotujemy, aż ziemniaki będą miękkie. Dodajmy kimchi, gotujemy około 15 minut. Doprawiamy śmietaną, zagotowujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Posypujemy natką selera naciowego.