Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny kapuśniak ugotowałam na hiszpańskiej kiełbasie chorizo i koreańskiej kiszonej kapuście pekińskiej(kimchi). Wyszła bardzo rozgrzewająca i pikantna zupa. Smakiem przypomina tradycyjny kapuśniak jednak dodatki chorizo i kimchi sprawiły, że jest bardziej pikantna i rozgrzewająca.
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 99
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1285
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 466
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15533
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 99
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1285
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 466
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15533
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy w cienkie słupki. Marchewki obieramy obieraczką, tak by uzyskać cienkie paski. Chorizo obieramy i kroimy w plasterki. Ziemniaki, marchewki i chorizo przekładamy do garnka, wstępnie solimy, dodajemy liście laurowe i ziela angielskie. Zalewamy wodą. Gotujemy, aż ziemniaki będą miękkie. Dodajmy kimchi, gotujemy około 15 minut. Doprawiamy śmietaną, zagotowujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Posypujemy natką selera naciowego.