Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, syty i aromatyczny kapuśniak z młodej kapusty na żeberkach z ziemniakami, jest świetną propozycją na jesienny obiad. Jest prosty i szybki w przygotowaniu, a dodatkowym atutem jest akcent w postaci kawałka smacznego żeberka.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 258
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1023
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4079
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 258
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1023
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4079
Składniki
Umytą i oczyszczoną kapustę szatkujemy. Marchew i pietruszkę kroimy w plastry, a ziemniaki w większą kostkę. Do garnka wkładamy umyte, oczyszczone i podzielone na kawałki żeberka i zalewamy je około 2 litrami wody, doprawiamy solą. Dodajemy poszatkowaną kapustę i pokrojone ziemniaki, oraz włoszczyznę (marchewkę, pietruszkę, mały kawałek selera i pora) ząbek czosnku oraz cebulę. W trakcie gotowania zupę doprawiamy zielem angielskim, liściem laurowym, szczypta kminku i ziarenkami pieprzu. Zupę gotujemy do miękkości mięsa i warzyw. Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy i gotujemy jeszcze chwilę. Kapuśniak podajemy z posiekaną natką pietruszki.