Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inspiracja ze starych przepisów. Przepis prawie jak na barszcz ukraiński tylko bez buraków. Moja trochę zmieniona wersja zupy „Pejzanka”. Kapusta i fasola smakowo doskonale komponują się razem w tym składzie.
No i kolejny gadżet do domu zakupiony. Nie dałem się ponieść modzie, nagłemu...
Odsłon: 74
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 248
Przepis dnia
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 7647
No i kolejny gadżet do domu zakupiony. Nie dałem się ponieść modzie, nagłemu...
Odsłon: 74
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 248
Przepis dnia
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 7647
Składniki
Oczyścić warzywa. Pokroić w plasterki marchewkę, pietruszkę w półsłupki a seler w kostkę. pora w cienkie paski.
Dodać warzywa do bulionu i gotować do miękkości.
Kapustę poszatkować i oddzielnie ugotować odcedzić.
Cebulę pokroić w kostkę a kiełbasę w plasterki i w kostkę i usmażyć na maśle.
Do zupy dodać fasolę, kapustę i usmażoną kiełbasę z cebulą. Doprawić przecierem pomidorowym.
Do zupy wlać śmietanę z mąką i rozprowadzoną z kilkoma łyżkami zupy. Doprawić solą oraz pieprzem. Po dodaniu śmietany krotko zagotować.