Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inspiracja ze starych przepisów. Przepis prawie jak na barszcz ukraiński tylko bez buraków. Moja trochę zmieniona wersja zupy „Pejzanka”. Kapusta i fasola smakowo doskonale komponują się razem w tym składzie.
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 714
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 306
Przepyszny chleb dyniowy, zawsze robię 2 szt., ta sama praca, piekarnik raz p...
Odsłon: 103
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 96
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 45
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 714
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 306
Przepyszny chleb dyniowy, zawsze robię 2 szt., ta sama praca, piekarnik raz p...
Odsłon: 103
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 96
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 45
Składniki
Oczyścić warzywa. Pokroić w plasterki marchewkę, pietruszkę w półsłupki a seler w kostkę. pora w cienkie paski.
Dodać warzywa do bulionu i gotować do miękkości.
Kapustę poszatkować i oddzielnie ugotować odcedzić.
Cebulę pokroić w kostkę a kiełbasę w plasterki i w kostkę i usmażyć na maśle.
Do zupy dodać fasolę, kapustę i usmażoną kiełbasę z cebulą. Doprawić przecierem pomidorowym.
Do zupy wlać śmietanę z mąką i rozprowadzoną z kilkoma łyżkami zupy. Doprawić solą oraz pieprzem. Po dodaniu śmietany krotko zagotować.