Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inspiracja ze starych przepisów. Przepis prawie jak na barszcz ukraiński tylko bez buraków. Moja trochę zmieniona wersja zupy „Pejzanka”. Kapusta i fasola smakowo doskonale komponują się razem w tym składzie.
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101236
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5776
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101236
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5776
Składniki
Oczyścić warzywa. Pokroić w plasterki marchewkę, pietruszkę w półsłupki a seler w kostkę. pora w cienkie paski.
Dodać warzywa do bulionu i gotować do miękkości.
Kapustę poszatkować i oddzielnie ugotować odcedzić.
Cebulę pokroić w kostkę a kiełbasę w plasterki i w kostkę i usmażyć na maśle.
Do zupy dodać fasolę, kapustę i usmażoną kiełbasę z cebulą. Doprawić przecierem pomidorowym.
Do zupy wlać śmietanę z mąką i rozprowadzoną z kilkoma łyżkami zupy. Doprawić solą oraz pieprzem. Po dodaniu śmietany krotko zagotować.