Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inspiracja ze starych przepisów. Przepis prawie jak na barszcz ukraiński tylko bez buraków. Moja trochę zmieniona wersja zupy „Pejzanka”. Kapusta i fasola smakowo doskonale komponują się razem w tym składzie.
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2501
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1888
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1638
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1580
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2501
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1888
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1638
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1580
Składniki
Oczyścić warzywa. Pokroić w plasterki marchewkę, pietruszkę w półsłupki a seler w kostkę. pora w cienkie paski.
Dodać warzywa do bulionu i gotować do miękkości.
Kapustę poszatkować i oddzielnie ugotować odcedzić.
Cebulę pokroić w kostkę a kiełbasę w plasterki i w kostkę i usmażyć na maśle.
Do zupy dodać fasolę, kapustę i usmażoną kiełbasę z cebulą. Doprawić przecierem pomidorowym.
Do zupy wlać śmietanę z mąką i rozprowadzoną z kilkoma łyżkami zupy. Doprawić solą oraz pieprzem. Po dodaniu śmietany krotko zagotować.