Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapuśniak na żeberkach z dodatkiem kiełbasy - sycący, lekko kwaśny, z posmakiem wędzonki i dodatkiem majeranku.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 854
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4480
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1089
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 480
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3390
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 854
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4480
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1089
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 480
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3390
Składniki
Żeberka zalać wodą, zagotować i gotować kilka minut aż pojawią się szumowiny, wylać wodę, żeberka umyć i zalać świeżą wodą (ok 2 litry). Zagotować i gotować ok 30 minut. Marchewkę, pietruszkę i seler zetrzeć, dodać do zupy razem z zielem angielskim, liściem laurowym i ziarnami pieprzu oraz 1/3 łyżeczki soli- gotować 40 minut. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę dodać do zupy i gotować aż zmiękną, w razie potrzeby dodać wody.
Kapustę przepłukać na sitku, trochę posiekać i dodać do zupy. Kiełbasę pokroić w półplasterki, podsmażyć na patelni, dodać do zupy wraz z majerankiem. Patelnię przetrzeć z tłuszczu ręcznikiem papierowym, postawić z powrotem na ogień i dodać łyżkę mąki, chwilę prażyć mąkę mieszając aż zacznie lekko brązowieć, wlać na patelnię chochlę zupy, wymieszać i natychmiast przelać do zupy, wymieszać, doprawić solą i pieprzem.