Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapuśniak na żeberkach z dodatkiem kiełbasy - sycący, lekko kwaśny, z posmakiem wędzonki i dodatkiem majeranku.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 106
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4219
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11543
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6598
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5517
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13661
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 106
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4219
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11543
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6598
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5517
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13661
Składniki
Żeberka zalać wodą, zagotować i gotować kilka minut aż pojawią się szumowiny, wylać wodę, żeberka umyć i zalać świeżą wodą (ok 2 litry). Zagotować i gotować ok 30 minut. Marchewkę, pietruszkę i seler zetrzeć, dodać do zupy razem z zielem angielskim, liściem laurowym i ziarnami pieprzu oraz 1/3 łyżeczki soli- gotować 40 minut. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę dodać do zupy i gotować aż zmiękną, w razie potrzeby dodać wody.
Kapustę przepłukać na sitku, trochę posiekać i dodać do zupy. Kiełbasę pokroić w półplasterki, podsmażyć na patelni, dodać do zupy wraz z majerankiem. Patelnię przetrzeć z tłuszczu ręcznikiem papierowym, postawić z powrotem na ogień i dodać łyżkę mąki, chwilę prażyć mąkę mieszając aż zacznie lekko brązowieć, wlać na patelnię chochlę zupy, wymieszać i natychmiast przelać do zupy, wymieszać, doprawić solą i pieprzem.