Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
"Oszukany" kapuśniak też jest pyszny. A przygotowany na mięsie wołowym, pycha.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5849
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 462
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5849
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 462
Składniki
Mięso opłukałem, zalałem wodą, doprowadziłem do wrzenia, zmniejszyłem ogień i gotowałem około 20 minut. Ziemniaki, marchew, pietruszkę, seler obrałem, pokroiłem w kostkę , dodałem do wywaru mięsnego. Kapustę i por po opłukaniu pokroiłem na cienkie paski, wrzuciłem do wywaru. Dodałem liść laurowy, ziele angielskie, kminek, ziarenka pieprzu, doprawiłem solą. Gotowałem około 45 minut. Pod koniec gotowania wsypałem lubczyk i pieprz mielony. Zdjąłem z ognia, wyjąłem mięso, które po pokrojeniu dodałem ponownie do zupy. Wrzuciłem na koniec posiekany koperek i natkę pietruszki.