Do góry

Zupy Przepis na:

Kapuśniak ze słodkiej kapusty z mięsnymi kawałkami

Kapuśniak ze słodkiej kapusty z mięsnymi kawałkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 475 Ocena: 11213

Dodano:

Odsłon: 14946

Ta zupa spokojnie może robić za drugie danie. Mięsny dodatek czyni Jest specyficzna w smaku, podobna do bigosu ze słodkiej kapusty, dlatego na pewno nie trafi w gusta każdego:).

Składniki

  • 500g łopatki wieprzowej
  • 1/4 główki kapusty
  • 3 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 4 łodygi selera naciowego
  • 1 por
  • 1 cebula
  • 3 ziemniaki
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz, papryka ostra, papryka słodka, czosnek granulowany
  • natka pietruszki do posypania
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kapuśniak ze słodkiej kapusty z mięsnymi kawałkami

Przygotowanie

  1. Mięso kroimy w grubą kostkę, zalewamy 3 litrami wody, zagotowujemy, zbieramy powstałe szumowiny, gotujemy na wolnym ogniu przez około 40 minut.

  2. Kapustę szatkujemy, marchewkę i pietruszkę ścieramy na dużych oczkach tarki, por kroimy w plastry, cebulę, seler naciowy i ziemniaki w kostkę. Dorzucamy do zupy, gotujemy jeszcze przez 1 godzinę.

  3. Zupę doprawiamy do smaku solą i przyprawami według uznania. Przed podaniem możemy posypać natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń