Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Katsu ramen z przepisu oryginalnego jest pełny smaku, aromatycznych dodatków i chrupiącego kurczaka.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19812
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 479
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 462
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6873
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242613
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19812
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 479
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 462
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6873
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242613
Składniki
Następnie dodaj drobno posiekany czosnek i imbir. Gotuj przez kolejne 3 minuty.
Wlej bulion, a zagotuj. Zmniejsz ogień do małego i kontynuuj gotowanie przez 20 minut.
Przełóż bulion do blendera, dodaj wszystkie pozostałe składniki i zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji. Przecedź przez drobne sitko.
Przygotuj ramen. Makaron ugotuj i włóż do miski. Zalej go gorącym bulionem, tylko do przykrycia.
Jajko ugotuj na miękko, obierz i przekrój na połowy. Cebulkę posiekaj.
Na wierzchu połóż kawałki kurczaka. Z boku ułóż pokrojonego bambusa, cebulkę, kukurydzę, grzyby i jajko.
Katsu ramen z przepisu oryginalnego udekoruj narutomaki.
Przygotuj kurczaka. W misce roztrzep jajko z wodą. Do głębokiego talerza wsyp bułkę tartą.
Pierś z kurczaka oczyść, a następnie zanurz w jajku i obtocz w bułce tartej.
Na patelni rozgrzej olej i smaż kurczaka z każdej strony na wysokim ogniu przez 2 minuty. Zmniejsz następnie moc palnika do średniej i smaż przez 10 minut.
Zdejmij mięso z ognia i pokrój w plasterki o grubości ok. 3 cm.
Przygotuj bulion. Cebulę obierz i podsmaż w garnku na małym ogniu przez ok. 10 minut, do ładnej karmelizacji.