Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Katsu ramen z przepisu oryginalnego jest pełny smaku, aromatycznych dodatków i chrupiącego kurczaka.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35686
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1202
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6002
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35686
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1202
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6002
        
        
                Składniki
Następnie dodaj drobno posiekany czosnek i imbir. Gotuj przez kolejne 3 minuty.
Wlej bulion, a zagotuj. Zmniejsz ogień do małego i kontynuuj gotowanie przez 20 minut.
Przełóż bulion do blendera, dodaj wszystkie pozostałe składniki i zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji. Przecedź przez drobne sitko.
Przygotuj ramen. Makaron ugotuj i włóż do miski. Zalej go gorącym bulionem, tylko do przykrycia.
Jajko ugotuj na miękko, obierz i przekrój na połowy. Cebulkę posiekaj.
Na wierzchu połóż kawałki kurczaka. Z boku ułóż pokrojonego bambusa, cebulkę, kukurydzę, grzyby i jajko.
Katsu ramen z przepisu oryginalnego udekoruj narutomaki.
Przygotuj kurczaka. W misce roztrzep jajko z wodą. Do głębokiego talerza wsyp bułkę tartą.
Pierś z kurczaka oczyść, a następnie zanurz w jajku i obtocz w bułce tartej.
Na patelni rozgrzej olej i smaż kurczaka z każdej strony na wysokim ogniu przez 2 minuty. Zmniejsz następnie moc palnika do średniej i smaż przez 10 minut.
Zdejmij mięso z ognia i pokrój w plasterki o grubości ok. 3 cm.
Przygotuj bulion. Cebulę obierz i podsmaż w garnku na małym ogniu przez ok. 10 minut, do ładnej karmelizacji.