Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa serowa z żółtego sera. Pyszna i kolorowa. Idealna na długie jesienne dni.
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17912
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 111
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawi...
Odsłon: 2296
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 293
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17912
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 111
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawi...
Odsłon: 2296
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 293
Składniki
Wędlinę pokrój w półplasterki a cebulę i paprykę w kostkę. Kiełbasę i warzywa podsmaż na tłuszczu do czasu aż warzywa zmiękną. Mleko i bulion wlej do garnka, zagotuj. Dodaj starty na tarce żółty ser. Podgrzewaj do czasu aż ser się rozpuści- cały czas mieszaj. Dodaj zawartość patelni i odsączoną na sitku kukurydzę Gotuj przez ok. 10 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Zupę rozlej do talerzy. Podawaj na ciepło. Przed podaniem posyp zupę szczypiorkiem.