Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa serowa z żółtego sera. Pyszna i kolorowa. Idealna na długie jesienne dni.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16841
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 99
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 319
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 840
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23831
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16841
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 99
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 319
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 840
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23831
Składniki
Wędlinę pokrój w półplasterki a cebulę i paprykę w kostkę. Kiełbasę i warzywa podsmaż na tłuszczu do czasu aż warzywa zmiękną. Mleko i bulion wlej do garnka, zagotuj. Dodaj starty na tarce żółty ser. Podgrzewaj do czasu aż ser się rozpuści- cały czas mieszaj. Dodaj zawartość patelni i odsączoną na sitku kukurydzę Gotuj przez ok. 10 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Zupę rozlej do talerzy. Podawaj na ciepło. Przed podaniem posyp zupę szczypiorkiem.