Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa serowa z żółtego sera. Pyszna i kolorowa. Idealna na długie jesienne dni.
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3178
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 591
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2309
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3178
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 591
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2309
Składniki
Wędlinę pokrój w półplasterki a cebulę i paprykę w kostkę. Kiełbasę i warzywa podsmaż na tłuszczu do czasu aż warzywa zmiękną. Mleko i bulion wlej do garnka, zagotuj. Dodaj starty na tarce żółty ser. Podgrzewaj do czasu aż ser się rozpuści- cały czas mieszaj. Dodaj zawartość patelni i odsączoną na sitku kukurydzę Gotuj przez ok. 10 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Zupę rozlej do talerzy. Podawaj na ciepło. Przed podaniem posyp zupę szczypiorkiem.