Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo syta zupa
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1864
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1614
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1561
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2143
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1864
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1614
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1561
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2143
Składniki
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzaną oliwę, smażyć kilka minut, mieszać. Dodać pokrojony w plasterki czosnek i tymianek, smażyć 2 minuty, mieszać.
Ziemniaki przełożyć do rondla, dodać liść laurowy i ziele angielskie, wlać bulion, doprowadzić do wrzenia. Gotować na małym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie.
Usunąć liść laurowy i ziele angielskie. Zupę zmiksować, doprawić solą i pieprzem. Wrzucić starty na tarce z dużymi oczkami ser, gotować aż się rozpuści. Krem podawać z grzankami.