Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo syta zupa
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2551
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2551
Składniki
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzaną oliwę, smażyć kilka minut, mieszać. Dodać pokrojony w plasterki czosnek i tymianek, smażyć 2 minuty, mieszać.
Ziemniaki przełożyć do rondla, dodać liść laurowy i ziele angielskie, wlać bulion, doprowadzić do wrzenia. Gotować na małym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie.
Usunąć liść laurowy i ziele angielskie. Zupę zmiksować, doprawić solą i pieprzem. Wrzucić starty na tarce z dużymi oczkami ser, gotować aż się rozpuści. Krem podawać z grzankami.