Do góry

Zupy Przepis na:

Krem kalarepkowo-cukiniowy.

Krem kalarepkowo-cukiniowy.

Autor:

Przepisów i artykułów: 817 Ocena: 15706

Dodano:

Odsłon: 545

Polecam na upały,lekki i smaczny kremik.Można zajadać na ciepło lub na zimno:)

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Warzywa obrać,cukinię zostawić z łupinką i pokroić w grubą kostkę.
    Zalać wodą do przykrycia warzyw,dodać kostkę rosołową i gotować pół godz.
    Lekko przestudzić i zblendować.
    Dać do zagotowania,dodać śmietanę rozp.w gorącym wywarze,przyprawy.
    Pod koniec wrzucić posiekany koperek i zagotować.
    Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń