Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny krem. Z kluseczkami smakuje wybornie.
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 533
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1927
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 141
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 210
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 533
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1927
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 141
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 210
Składniki
Krem: Ziemniaki oraz marchewkę obrać i pokroić na mniejsze kawałki, cebulę obrać i posiekać, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. W rondelku, na oleju podsmażyć najpierw cebulę i czosnek, następnie dodać ziemniaki i marchewkę. Chwilę razem smażyć i całość zalać bulionem. Gotować do miękkości warzyw. Dodać sok z cytryny oraz doprawić do smaku solą, pieprzem i imbirem. Zupę rozdrobnić blenderem na gładki krem.
Kluski: Szpinak przełożyć do wysokiego naczynia, wlać wodę i rozdrobnić blenederm. Do miseczki wsypać mąkę, dodać jajko, sól oraz szpinak i całość zmiksować. Ciasto kłaść łyżką do garnka z gotującą się wodą. Kluseczki gotować około 3 minuty po wypłynięciu.
Krem podawać z kluseczkami.