Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli w swojej kuchni lubisz przygotowywać zupy, ta z pewnością przypadnie ci do gustu. Krem paryski zrobisz z ziemniaków oraz białej części pora. Sekretem idealnej francuskiej zupy jest oczywiście masło. Zupa krem najlepiej smakować będzie z dodatkiem chrupiących grzanek. Przepis pochodzi z 507. odcinka programu "Ewa gotuje".
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 210
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 65
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 120
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 42
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 210
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 65
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 120
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 42
Składniki
Z porów odciąć końcówki, przekroić wzdłuż na pół, przepłukać ciepłą wodą i pokroić w półplastry. W garnku rozgrzać ½ kostki masła, wrzucić pokrojone pory, posolić i zblanszować na małym ogniu.
Ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę. Dorzucić do porów. Wymieszać i zalać wodą mineralną. Przyprawić liściem laurowym i zielem angielskim. Przykryć, zwiększyć ogień i gotować ok. 10 minut. Po tym czasie zmiksować i przetrzeć przez gęste sitko. Dorzucić ½ kostki zimnego masła.
Podawać z grzankami usmażonymi na oliwie lub maśle i kleksem gęstej śmietany. Udekorować natką pietruszki.