Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta wegańska zupa to pomysł na bardzo zdrowy, smaczny i sycący posiłek. Soczewica to bogate źródło białka roślinnego, zawiera witaminę C, wapń, fosfor a także żelazo i kwas foliowy.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7963
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1301
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13745
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7963
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1301
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13745
Składniki
Soczewicę opłukać i osączyć. Pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek zeszklić na oleju, dodać soczewicę i wlać bulion. Gotować na średnim ogniu przez ok. 20 minut, następnie dodać przecier lub pomidory z puszki i zagotować jeszcze przez 10 minut.
Całość zblendować, doprawić do smaku (solą, pieprzem, ziołami). Podawać z grzankami i jogurtem (opcjonalnie). Smacznego !