Do góry

Zupy Przepis na:

Krem serowo - cebulowy z czosnkowymi grzankami

Krem serowo - cebulowy z czosnkowymi grzankami

Autor:

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 1026

Dodano:

Odsłon: 30875

Pyszny , delikatny serowo - cebulowy krem z dodatkiem chrupiących grzanek.

Składniki

  • serek topiony złoty ementaler, 2 szt
  • serek topiony z szynką, 1 szt
  • czosnek, 3 zabki
  • cebula, 2 szt.
  • bulion warzywny, 400 ml
  • sól, 1 łyżeczka
  • pieprz, 1 szczypta
  • Natka pietruszki, 1 peczek
  • czosnkowe grzanki, 10 dag
> 6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Krem serowo - cebulowy z czosnkowymi grzankami

Przygotowanie

  1. Serki topione kroimy na kawałki. Czosnek drobniutko siekamy. Cebulę kroimy w drobne piórka. Gotujemy niecałe 0,5 l bulionu. Odstawiamy z ognia.

  2. Dodajemy serki topione , czosnek i cebulę.Ucieramy blenderem na gładki krem.Ponownie wstawiamy na ogień i gotujemy około 10 minut.Doprawiamy solą , pieprzem i natką pietruszki.

  3. Podajemy z czosnkowymi grzankami ( które najlepiej przyrządzic samemu w domu :) ). * Zupa najlepiej smakuje po odstaniu ok.30 minutach i ponownym podgrzaniu , kiedy smaki już się przegryzą!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń