Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa szczawiowa w trochę innym wydaniu bo w formie kremu i z lekką nutą mięty. Zupa jest prosta i szybka do zrobienia. Nie zalecam tyko długo przesmażać szczawiu bo traci kolor.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 130
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 235
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 130
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 235
Składniki
Szczaw dokładnie przebieram i płuczę. Osączam z wody. Cebulę kroję drobno i przesmażam na oleju, dodaję do niej obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i zalewam bulionem i gotuję aż ziemniaki będą miękkie.Szczaw przesmażam chwilę na patelni. Dodaję do ziemniaków i miksuję blenderem. Dodaję listki mięty i dalej miksuję. Na końcu dolewam śmietanę. Doprawiam solą, pieprzem, podaję z jajkiem ugotowanym. .