Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbuj ten przepis i przygotuj obiad w pół godziny! Pożywna zupa z buraków i marchewki z pieczonymi kotlecikami.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 149
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 72
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 116
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 149
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 72
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 116
Składniki
Zupa: Do garnka dodajemy obrane buraki, marchew, cebulę i puszkę białej fasoli. Zalewamy litrem bulionu i gotujemy przez około 30 minut do miękkości warzyw. Gotową zupę blendujemy.
Kotlety: Do mięsa mielonego dodajemy jajko, otręby i przyprawy. Wyrabiamy do połączenia się składników. Z mięsnej masy formujemy kotleciki i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Kotleciki pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach z termoobiegiem.
Porcję zupy podajemy z pieczonymi kotlecikami i posypujemy koperkiem świeżym lub suszonym. Smacznego!