Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbuj ten przepis i przygotuj obiad w pół godziny! Pożywna zupa z buraków i marchewki z pieczonymi kotlecikami.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10469
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3089
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2195
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 856
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10469
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3089
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2195
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 856
Składniki
Zupa: Do garnka dodajemy obrane buraki, marchew, cebulę i puszkę białej fasoli. Zalewamy litrem bulionu i gotujemy przez około 30 minut do miękkości warzyw. Gotową zupę blendujemy.
Kotlety: Do mięsa mielonego dodajemy jajko, otręby i przyprawy. Wyrabiamy do połączenia się składników. Z mięsnej masy formujemy kotleciki i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Kotleciki pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach z termoobiegiem.
Porcję zupy podajemy z pieczonymi kotlecikami i posypujemy koperkiem świeżym lub suszonym. Smacznego!