Wypróbuj ten przepis i przygotuj obiad w pół godziny! Pożywna zupa z buraków i marchewki z pieczonymi kotlecikami.
Krem warzywny z kotlecikami
Składniki
Zupa
- 4 średnie buraki
- 2 marchewki
- puszka białej fasoli
- czerwona cebula
- litr bulionu
- koperek suszony lub świeży
Kotleciki
- 800g mięsa mielonego
- 1 jajko
- 2 łyżki otrębów owsianych
- łyżeczka czosnku granulowanego
- łyżka majeranku
- sól
- pieprz
Składniki
Zupa
- 4 średnie buraki
- 2 marchewki
- puszka białej fasoli
- czerwona cebula
- litr bulionu
- koperek suszony lub świeży
Kotleciki
- 800g mięsa mielonego
- 1 jajko
- 2 łyżki otrębów owsianych
- łyżeczka czosnku granulowanego
- łyżka majeranku
- sól
- pieprz

Etapy przygotowania
Zupa: Do garnka dodajemy obrane buraki, marchew, cebulę i puszkę białej fasoli. Zalewamy litrem bulionu i gotujemy przez około 30 minut do miękkości warzyw. Gotową zupę blendujemy.
Kotlety: Do mięsa mielonego dodajemy jajko, otręby i przyprawy. Wyrabiamy do połączenia się składników. Z mięsnej masy formujemy kotleciki i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Kotleciki pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach z termoobiegiem.
Porcję zupy podajemy z pieczonymi kotlecikami i posypujemy koperkiem świeżym lub suszonym. Smacznego!
Przepis w Waszym wykonaniu (3)


Komentarze do przepisu (3)
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 148
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 148



Składniki
- 4 średnie buraki
- 2 marchewki
- puszka białej fasoli
- czerwona cebula
- litr bulionu
- koperek suszony lub świeży
- 800g mięsa mielonego
- 1 jajko
- 2 łyżki otrębów owsianych
- łyżeczka czosnku granulowanego
- łyżka majeranku
- sól
- pieprz
Zupa: Do garnka dodajemy obrane buraki, marchew, cebulę i puszkę białej fasoli. Zalewamy litrem bulionu i gotujemy przez około 30 minut do miękkości warzyw. Gotową zupę blendujemy.
Kotlety: Do mięsa mielonego dodajemy jajko, otręby i przyprawy. Wyrabiamy do połączenia się składników. Z mięsnej masy formujemy kotleciki i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Kotleciki pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach z termoobiegiem.
Porcję zupy podajemy z pieczonymi kotlecikami i posypujemy koperkiem świeżym lub suszonym. Smacznego!
Bardzo smaczna propozycja
Buraki to samo zdrowie, świetny przepis!
pyszotka:)