Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosna tuż tuż, a co za tym idzie przychodzą nam smaki na różne zielone smakowitości, których brakowało nam przez okres zimowy. Dla mnie takimi daniami są przede wszystkim zupy, które uwielbiam. Ostatnio naszła mnie ochota na krem z brokułów. Testowałam już kilka przepisów na taki krem ale dopiero ten najprostszy okazał się najsmaczniejszy.
Przepis na pyszny sernik który zawsze wychodzi .
Odsłon: 172
Pierożki inspirowane pielmieni i kołdunami i chinkali. Po ugryzieniu pierożka...
Odsłon: 4979
Kotlet mielony z łopatki wieprzowej podany z ziemniakami i sałatką z kapusty,...
Odsłon: 144
Szybka i łatwa potrawka z kurczaka którą przygotujesz w krótkim czasie to świ...
Odsłon: 1874
Przepis na pyszny sernik który zawsze wychodzi .
Odsłon: 172
Pierożki inspirowane pielmieni i kołdunami i chinkali. Po ugryzieniu pierożka...
Odsłon: 4979
Kotlet mielony z łopatki wieprzowej podany z ziemniakami i sałatką z kapusty,...
Odsłon: 144
Szybka i łatwa potrawka z kurczaka którą przygotujesz w krótkim czasie to świ...
Odsłon: 1874
Składniki
Brokuła dzielimy na mniejsze różyczki, warzywa obieramy ze skórki. Przygotowane warzywa wraz z łodygą brokuła ścieramy na tarce o grubych oczkach, a następnie podsmażamy na maśle przez około 15 minut. Do podsmażonych warzyw dodajemy różyczki brokuła oraz dolewamy bulion. Gotujemy przez około 15 minut.
Ugotowane warzywa blendujemy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem orz czubrycą. Na suchej patelni podsmażamy pestki słonecznika, którymi posypujmy zupę.