Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosna tuż tuż, a co za tym idzie przychodzą nam smaki na różne zielone smakowitości, których brakowało nam przez okres zimowy. Dla mnie takimi daniami są przede wszystkim zupy, które uwielbiam. Ostatnio naszła mnie ochota na krem z brokułów. Testowałam już kilka przepisów na taki krem ale dopiero ten najprostszy okazał się najsmaczniejszy.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 814
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8884
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1311
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10518
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4743
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 814
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8884
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1311
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10518
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4743
Składniki
Brokuła dzielimy na mniejsze różyczki, warzywa obieramy ze skórki. Przygotowane warzywa wraz z łodygą brokuła ścieramy na tarce o grubych oczkach, a następnie podsmażamy na maśle przez około 15 minut. Do podsmażonych warzyw dodajemy różyczki brokuła oraz dolewamy bulion. Gotujemy przez około 15 minut.
Ugotowane warzywa blendujemy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem orz czubrycą. Na suchej patelni podsmażamy pestki słonecznika, którymi posypujmy zupę.