Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosna tuż tuż, a co za tym idzie przychodzą nam smaki na różne zielone smakowitości, których brakowało nam przez okres zimowy. Dla mnie takimi daniami są przede wszystkim zupy, które uwielbiam. Ostatnio naszła mnie ochota na krem z brokułów. Testowałam już kilka przepisów na taki krem ale dopiero ten najprostszy okazał się najsmaczniejszy.
Pyszny obiad z piekarnika ,który robi się praktycznie sam. A efekt końcowy je...
Odsłon: 90
Sezon grzybkowy w pełni wiec grzechem by było gdyby nie skorzystać z darów na...
Odsłon: 40
Pyszny obiad z piekarnika ,który robi się praktycznie sam. A efekt końcowy je...
Odsłon: 90
Sezon grzybkowy w pełni wiec grzechem by było gdyby nie skorzystać z darów na...
Odsłon: 40
Składniki
Brokuła dzielimy na mniejsze różyczki, warzywa obieramy ze skórki. Przygotowane warzywa wraz z łodygą brokuła ścieramy na tarce o grubych oczkach, a następnie podsmażamy na maśle przez około 15 minut. Do podsmażonych warzyw dodajemy różyczki brokuła oraz dolewamy bulion. Gotujemy przez około 15 minut.
Ugotowane warzywa blendujemy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem orz czubrycą. Na suchej patelni podsmażamy pestki słonecznika, którymi posypujmy zupę.