Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj na obiad zaserwowałam pyszną i sycącą zupę - krem z buraczków. Do takiej zupy można śmiało dodać sok z cytryny, imbir, śliwki, śmietanę, paszteciki... jest cała gama produktów, które świetnie do niej pasują. Jej dużym plusem jest również bardzo szybkie przygotowanie (w przeciwieństwie do tradycyjnego barszczu), bo cały ten etap zajmuje tylko ok. 30 minut!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2411
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4558
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1639
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 500
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2411
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4558
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1639
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 500
Składniki
Buraki i ziemniaka dokładnie myjemy, obieramy i razem z cebulą kroimy w większą kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek razem z ziarnami gorczycy (uwaga, ziarenka lubią strzelać jak popcorn :) ). Gdy aromat przyprawy zacznie się unosić, wrzucamy warzywa i podsmażamy ok 15 minut.
Do rondla wrzucamy podsmażone warzywa i zalewamy je wodą lub bulionem. Całość gotujemy ok 15 minut, warzywa muszą całkiem zmięknąć (czas gotowania zależny jest od wielkości warzyw), a następnie mielimy je blenderem na krem.
Zupę doprawiamy kieliszkiem octu, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem. Krem podajemy z ugotowanymi i pokrojonymi w kostkę ziemniakami i posiekanym koperkiem.
zdj