Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj na obiad zaserwowałam pyszną i sycącą zupę - krem z buraczków. Do takiej zupy można śmiało dodać sok z cytryny, imbir, śliwki, śmietanę, paszteciki... jest cała gama produktów, które świetnie do niej pasują. Jej dużym plusem jest również bardzo szybkie przygotowanie (w przeciwieństwie do tradycyjnego barszczu), bo cały ten etap zajmuje tylko ok. 30 minut!
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 6992
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30502
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29239
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 6992
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30502
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29239
Składniki
Buraki i ziemniaka dokładnie myjemy, obieramy i razem z cebulą kroimy w większą kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek razem z ziarnami gorczycy (uwaga, ziarenka lubią strzelać jak popcorn :) ). Gdy aromat przyprawy zacznie się unosić, wrzucamy warzywa i podsmażamy ok 15 minut.
Do rondla wrzucamy podsmażone warzywa i zalewamy je wodą lub bulionem. Całość gotujemy ok 15 minut, warzywa muszą całkiem zmięknąć (czas gotowania zależny jest od wielkości warzyw), a następnie mielimy je blenderem na krem.
Zupę doprawiamy kieliszkiem octu, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem. Krem podajemy z ugotowanymi i pokrojonymi w kostkę ziemniakami i posiekanym koperkiem.
zdj