Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj na obiad zaserwowałam pyszną i sycącą zupę - krem z buraczków. Do takiej zupy można śmiało dodać sok z cytryny, imbir, śliwki, śmietanę, paszteciki... jest cała gama produktów, które świetnie do niej pasują. Jej dużym plusem jest również bardzo szybkie przygotowanie (w przeciwieństwie do tradycyjnego barszczu), bo cały ten etap zajmuje tylko ok. 30 minut!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12155
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1361
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12837
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4548
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12155
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1361
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12837
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4548
Składniki
Buraki i ziemniaka dokładnie myjemy, obieramy i razem z cebulą kroimy w większą kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek razem z ziarnami gorczycy (uwaga, ziarenka lubią strzelać jak popcorn :) ). Gdy aromat przyprawy zacznie się unosić, wrzucamy warzywa i podsmażamy ok 15 minut.
Do rondla wrzucamy podsmażone warzywa i zalewamy je wodą lub bulionem. Całość gotujemy ok 15 minut, warzywa muszą całkiem zmięknąć (czas gotowania zależny jest od wielkości warzyw), a następnie mielimy je blenderem na krem.
Zupę doprawiamy kieliszkiem octu, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem. Krem podajemy z ugotowanymi i pokrojonymi w kostkę ziemniakami i posiekanym koperkiem.
zdj