Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty, ale bardzo smaczny krem z buraczków. Lekko słodki, z delikatnym migdałowym posmakiem, podany z dekoracyjnym kleksem śmietany. Jest gęsty i bardzo sycący. Zamiast słonecznika do posypania można użyć posiekanych orzechów włoskich, krem można również wzbogacić ulubionymi przeprawami, na przykład tymiankiem.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2417
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1249
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2417
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1249
Składniki
Buraki, ziemniaki, seler i cebulę obieramy. Wszystkie warzywa kroimy w kostkę. Cebulę podsmażamy na łyżce tłuszczu w garnku, po kilku minutach dodajemy buraki, ziemniaki, seler oraz płatki migdałowe. Smażymy około 5 minut. Wlewamy bulion i gotujemy, aż wszystkie warzywa zmiękną. Zupę odstawiamy do lekkiego przestudzenia, a następnie dodajemy masło i miksujemy na gładki krem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Krem rozlewamy na talerze, na środek nakładamy łyżkę śmietany i obsypujemy prażonym słonecznikiem.