Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty, ale bardzo smaczny krem z buraczków. Lekko słodki, z delikatnym migdałowym posmakiem, podany z dekoracyjnym kleksem śmietany. Jest gęsty i bardzo sycący. Zamiast słonecznika do posypania można użyć posiekanych orzechów włoskich, krem można również wzbogacić ulubionymi przeprawami, na przykład tymiankiem.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10549
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336853
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4576
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424424
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10549
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336853
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4576
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424424
Składniki
Buraki, ziemniaki, seler i cebulę obieramy. Wszystkie warzywa kroimy w kostkę. Cebulę podsmażamy na łyżce tłuszczu w garnku, po kilku minutach dodajemy buraki, ziemniaki, seler oraz płatki migdałowe. Smażymy około 5 minut. Wlewamy bulion i gotujemy, aż wszystkie warzywa zmiękną. Zupę odstawiamy do lekkiego przestudzenia, a następnie dodajemy masło i miksujemy na gładki krem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Krem rozlewamy na talerze, na środek nakładamy łyżkę śmietany i obsypujemy prażonym słonecznikiem.