Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak mnie dzisiaj na przerwie w pracy przeszło przez myśl: A ty rób dalej swoje i miej w d... wszystkie te komentarze. Bo właściwie nie jest ważne czy dobrze, czy źle gadają. Ważne, że gadają :P Zgodnie ze słowami Mikromusic w utworze Niemiłość: W d*pie to mam :P "Płynnie" przechodząc do tego zjawiskowego kremu z czarnej rzepy, chciałem zachwalić walory smakowe oraz konsystencję owej zupy krem. Zamiast pieczywa podałem paszteciki, bo akurat byłem na targu i jakoś mi tak w oko wpadły. Aromatyczny i syty. Można też podać z jakimś fajnym serem "śmierdziuchem", no opcji macie wiele. Gorąco polecam Arek Gie
Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...
Odsłon: 291
Gołąbki bezmięsne w pysznym sosie pomidorowym - idealne na postny lub tani ob...
Odsłon: 127
Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...
Odsłon: 291
Gołąbki bezmięsne w pysznym sosie pomidorowym - idealne na postny lub tani ob...
Odsłon: 127
Składniki
Rzepy i ziemniaki obieramy i kroimy w drobną kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Warzywa przez kwadrans dusimy na maśle. Zalewamy wrzątkiem, wsypujemy płaską łyżeczkę soli. Gotujemy pod przykryciem do miękkości warzyw. Zestawiamy z płomienia, lekko studzimy i miksujemy na gładko. Następnie przecieramy przez drobne sito, dolewamy śmietanę i podgrzewamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki oraz pieczywem.