Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak mnie dzisiaj na przerwie w pracy przeszło przez myśl: A ty rób dalej swoje i miej w d... wszystkie te komentarze. Bo właściwie nie jest ważne czy dobrze, czy źle gadają. Ważne, że gadają :P Zgodnie ze słowami Mikromusic w utworze Niemiłość: W d*pie to mam :P "Płynnie" przechodząc do tego zjawiskowego kremu z czarnej rzepy, chciałem zachwalić walory smakowe oraz konsystencję owej zupy krem. Zamiast pieczywa podałem paszteciki, bo akurat byłem na targu i jakoś mi tak w oko wpadły. Aromatyczny i syty. Można też podać z jakimś fajnym serem "śmierdziuchem", no opcji macie wiele. Gorąco polecam Arek Gie
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8571
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1251
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10231
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4649
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 713
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8571
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1251
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10231
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4649
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 713
Składniki
Rzepy i ziemniaki obieramy i kroimy w drobną kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Warzywa przez kwadrans dusimy na maśle. Zalewamy wrzątkiem, wsypujemy płaską łyżeczkę soli. Gotujemy pod przykryciem do miękkości warzyw. Zestawiamy z płomienia, lekko studzimy i miksujemy na gładko. Następnie przecieramy przez drobne sito, dolewamy śmietanę i podgrzewamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki oraz pieczywem.