Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak mnie dzisiaj na przerwie w pracy przeszło przez myśl: A ty rób dalej swoje i miej w d... wszystkie te komentarze. Bo właściwie nie jest ważne czy dobrze, czy źle gadają. Ważne, że gadają :P Zgodnie ze słowami Mikromusic w utworze Niemiłość: W d*pie to mam :P "Płynnie" przechodząc do tego zjawiskowego kremu z czarnej rzepy, chciałem zachwalić walory smakowe oraz konsystencję owej zupy krem. Zamiast pieczywa podałem paszteciki, bo akurat byłem na targu i jakoś mi tak w oko wpadły. Aromatyczny i syty. Można też podać z jakimś fajnym serem "śmierdziuchem", no opcji macie wiele. Gorąco polecam Arek Gie
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12292
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1566
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12292
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1566
Składniki
Rzepy i ziemniaki obieramy i kroimy w drobną kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Warzywa przez kwadrans dusimy na maśle. Zalewamy wrzątkiem, wsypujemy płaską łyżeczkę soli. Gotujemy pod przykryciem do miękkości warzyw. Zestawiamy z płomienia, lekko studzimy i miksujemy na gładko. Następnie przecieramy przez drobne sito, dolewamy śmietanę i podgrzewamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki oraz pieczywem.