Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z duszonej cukinii w formie kremu to propozycja dla każdego, polecam ;)
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 49
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2654
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 330
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 149
Polecam.
Odsłon: 215
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 49
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2654
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 330
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 149
Polecam.
Odsłon: 215
Składniki
Ze skrzydełka i selera przygotować wywar. Dodać marchewkę pokrojoną w plasterki i zagotować. Na oliwie zrumienić czosnek, dodać pokrojona cukinię, przyprawy i dusić do miękkości.
Miękką cukinię przełożyć do wywaru. Dodać również serek i całość zagotować. Następnie mięso ze skrzydełka obrać, dodać do zupy i całość zmiksować na gładki krem.
Podawać ze śmietaną i np. szpinakowymi muffinkami. Smacznego!