Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pojawiły się już w sprzedaży dynie, więc zakupiłam już moją ulubioną dynię hokkaido i przyrządziłam z niej pyszny krem. Jako dodatek użyłam groszku ptysiowego. Zupa smaczna i pożywna.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 42
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 109
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2819
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4182
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 42
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 109
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2819
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4182
Składniki
Dynię obieramy, wydrążamy pestki a miąższ kroimy w kostkę
Pozostałe warzywa ścieramy na tarce o grubych oczkach
Dynię i warzywa zalewamy wodą i gotujemy do miękkości, Pod koniec dodajemy przeciśnięty czosnek
Warzywa blendujemy na mus i dolewamy wodę lub bulion do odpowiadającej nam gęstości. Dodajemy łyżkę oliwy
Doprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką i curry. Chwilę gotujemy
Podajemy z groszkiem ptysiowym