Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pojawiły się już w sprzedaży dynie, więc zakupiłam już moją ulubioną dynię hokkaido i przyrządziłam z niej pyszny krem. Jako dodatek użyłam groszku ptysiowego. Zupa smaczna i pożywna.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2340
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4432
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1400
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 371
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2340
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4432
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1400
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 371
Składniki
Dynię obieramy, wydrążamy pestki a miąższ kroimy w kostkę
Pozostałe warzywa ścieramy na tarce o grubych oczkach
Dynię i warzywa zalewamy wodą i gotujemy do miękkości, Pod koniec dodajemy przeciśnięty czosnek
Warzywa blendujemy na mus i dolewamy wodę lub bulion do odpowiadającej nam gęstości. Dodajemy łyżkę oliwy
Doprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką i curry. Chwilę gotujemy
Podajemy z groszkiem ptysiowym