Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupka jest pyszna jadłam ją u bardzo miłych znajomych, dodane mięso sprawia że danie nie jest mdłe tylko pikantne. Ser Feta można zastąpić śmietaną.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 793
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 926
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2823
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 793
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 926
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2823
Składniki
1. Marchew, ziemianki, pietruszkę selera obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. 2. Zalewamy wodą, solimy i gotujemy.
3. Na patelni rozpuszczamy masło.
4. Dynie obieramy i kroimy w drobną kostkę.
5. Przekładamy na patelnie i prużymy 8 minut.
6. Po tym czasie łączymy z innymi warzywami gotujemy do chwili kiedy będą miękkie. 7. Dokładamy kostkę rosołową.
8. Mięso kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
9. Doprawiamy przyprawą oraz solą.
10. Gdy warzywa są już dobre, studzimy i miksujemy blenderem.
11. Doprawiamy pieprzem, gałką ewentualnie solą.
12. Dokładamy mięso i podgrzewamy.
13. Zupa gotowa, podajemy z Fetą lub śmietaną. 14. Smacznego.