Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupka jest pyszna jadłam ją u bardzo miłych znajomych, dodane mięso sprawia że danie nie jest mdłe tylko pikantne. Ser Feta można zastąpić śmietaną.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1467
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11185
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4062
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1403
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1467
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11185
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4062
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1403
Składniki
1. Marchew, ziemianki, pietruszkę selera obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. 2. Zalewamy wodą, solimy i gotujemy.
3. Na patelni rozpuszczamy masło.
4. Dynie obieramy i kroimy w drobną kostkę.
5. Przekładamy na patelnie i prużymy 8 minut.
6. Po tym czasie łączymy z innymi warzywami gotujemy do chwili kiedy będą miękkie. 7. Dokładamy kostkę rosołową.
8. Mięso kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
9. Doprawiamy przyprawą oraz solą.
10. Gdy warzywa są już dobre, studzimy i miksujemy blenderem.
11. Doprawiamy pieprzem, gałką ewentualnie solą.
12. Dokładamy mięso i podgrzewamy.
13. Zupa gotowa, podajemy z Fetą lub śmietaną. 14. Smacznego.