Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 915 Ocena: 10662
Dodano: 28.02.2019
Odsłon: 3286
5-6 os. | 30 min | łatwe | tanie |
1. Marchew, ziemianki, pietruszkę selera obieramy i kroimy na mniejsze kawałki.
2. Zalewamy wodą, solimy i gotujemy.
3. Na patelni rozpuszczamy masło.
4. Dynie obieramy i kroimy w drobną kostkę.
5. Przekładamy na patelnie i prużymy 8 minut.
6. Po tym czasie łączymy z innymi warzywami gotujemy do chwili kiedy będą miękkie.
7. Dokładamy kostkę rosołową.
8. Mięso kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
9. Doprawiamy przyprawą oraz solą.
10. Gdy warzywa są już dobre, studzimy i miksujemy blenderem.
11. Doprawiamy pieprzem, gałką ewentualnie solą.
12. Dokładamy mięso i podgrzewamy.
13. Zupa gotowa, podajemy z Fetą lub śmietaną.
14. Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

pelen_brzuszek 28 lutego 2019Zgłoś do usunięcia
mdła z pewnością nie jest :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

slodkisentyment 28 lutego 2019Zgłoś do usunięcia
Bardzo lubię kremy dyniowe, a ten z fetą i kurczakiem musi być boski :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 28 lutego 2019Zgłoś do usunięcia
Nie za dużo tych dobroci, jak na jeden dzień? ;) Zupka klasa, z tym kurczakiem i fetą musi świetnie smakować. Trzeba będzie zrobić w sezonie, jak dynie na działce urosną :DMniam, mniam, 7 ;) Odpowiedzi: 3 ▼
0 Kto głosował? | Odpowiedz