Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosto, smacznie i bardzo aromatycznie.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5322
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 869
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11750
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5064
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1326
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5322
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 869
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11750
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5064
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1326
Składniki
Pomidory sparz i pozbaw skórek. Miąższ z kabaczka i pomidory pokrój w kostkę. Drobno posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek podsmaż na patelni. Gdy cebula ładnie się zrumieni dodaj pozostałe warzywa. Duś do czasu aż warzywa zmiękną. Do gotującego się bulionu dodaj warzywa z patelni. Chwilę pogotuj. Zmiksuj blenderem. Dodaj sok z 1/2 cytryny, cukier. Dopraw do smaku słodką papryką, pieprzem i solą. Przed podaniem posyp bazylią.