Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieskromnie przyznać muszę, że wyszedł mi jeden z lepszych kremów, jakie miałem okazję ostatnimi czasy przygotowywać. Ten lekki aromat anyżu w połączeniu z oliwą bazyliową i grzankami, na długo zapadnie w wasze kubki smakowe. Delikatny i pożywny krem polecam ja, Arek Gie
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1199
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457732
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1456
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2273
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 582
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1199
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457732
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1456
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2273
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 582
Składniki
Warzywa kroimy na mniejsze części, zalewamy zimną wodą- 2-3 cm ponad powierzchnię warzyw. Następnie dodajemy liście kaffiru, ziele angielskie i płaską łyżeczkę soli. Zagotowujemy, dodajemy zmielone nasiona fenkułu, zmniejszamy płomień na 15 minut. Całość blendujemy na gładko, przecieramy przez drobne sito, dodajemy śmietanę i podgrzewamy (nie zagotowujemy). Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Bazylię blendujemy z oliwą.
Krem przekładamy na talerze, podajemy z grzankami i bazyliową oliwą.