Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieskromnie przyznać muszę, że wyszedł mi jeden z lepszych kremów, jakie miałem okazję ostatnimi czasy przygotowywać. Ten lekki aromat anyżu w połączeniu z oliwą bazyliową i grzankami, na długo zapadnie w wasze kubki smakowe. Delikatny i pożywny krem polecam ja, Arek Gie
Jeśli znudziły Ci się tradycyjne kotlety mielone koniecznie wypróbuj ten prze...
Odsłon: 7212
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 1489
Rozgrzewająca i treściwa zupa z kiszonej kapusty, ugotowana na wieprzowych og...
Odsłon: 363
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36310
Jeśli znudziły Ci się tradycyjne kotlety mielone koniecznie wypróbuj ten prze...
Odsłon: 7212
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 1489
Rozgrzewająca i treściwa zupa z kiszonej kapusty, ugotowana na wieprzowych og...
Odsłon: 363
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36310
Składniki
Warzywa kroimy na mniejsze części, zalewamy zimną wodą- 2-3 cm ponad powierzchnię warzyw. Następnie dodajemy liście kaffiru, ziele angielskie i płaską łyżeczkę soli. Zagotowujemy, dodajemy zmielone nasiona fenkułu, zmniejszamy płomień na 15 minut. Całość blendujemy na gładko, przecieramy przez drobne sito, dodajemy śmietanę i podgrzewamy (nie zagotowujemy). Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Bazylię blendujemy z oliwą.
Krem przekładamy na talerze, podajemy z grzankami i bazyliową oliwą.