Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny słodki krem podany z pieczywem czosnkowym
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1532
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3003
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1094
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1860
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1532
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3003
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1094
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1860
Składniki
Marchew, pietruszkę i ziemniaki kroimy w drobną kostkę, cebulę w piórka. Warzywa wrzucamy do garnka z wodą/bulionem. Gdy zaczną się gotować, doprawiamy kostką i pieprzem. Po około 10 minutach dodajemy odcedzoną kukurydzę i gotujemy kolejne 10 minut. Zupę miksujemy na krem. Masło czosnkowe: masło wyciągamy z lodówki by zmiękło. Kilka ząbków czosnku wyciskamy przez praskę. Cebulę dymkę - zieloną część - bardzo drobno siekamy. Czosnek i cebulkę dodajemy do masła, doprawiamy solą i pieprzem - wszystko dokładnie "gnieciemy" - użyłam ubijaka do ziemniaków Kromki chleba tostowego kroimy w trójkąty, smarujemy masłem i pieczemy w piekarniku - ok 10 minut w 200stopniach. Gotowy krem podajemy z grzankami. Smacznego!