Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna rozgrzewająca zupa dla tych, którzy lubią ostrzejsze smaki ;)
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1310
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 730
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4553
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1310
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 730
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4553
Składniki
Ze skrzydełka i zielonej pietruszki (jedną gałązkę zostawić) przygotować wywar. Następnie zieleninę i skrzydełko wyciągnąć. Na patelni podsmażyć pokrojone cebulę, czosnek, marchewkę i pietruszkę. Po ok. 10-15 min. dodać pokrojone w kostkę papryki i dusić przez ok. 10 min. Przyprawić.
Uduszone warzywa i mięso ze skrzydełka dokładnie zmiksować, przelać do wywaru. Na patelni uprażyć słonecznik. Zupę podawać z łyżką śmietany, skrojoną pietruszką i słonecznikiem. Smacznego!