Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna rozgrzewająca zupa dla tych, którzy lubią ostrzejsze smaki ;)
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 817
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 150
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 817
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 150
Składniki
Ze skrzydełka i zielonej pietruszki (jedną gałązkę zostawić) przygotować wywar. Następnie zieleninę i skrzydełko wyciągnąć. Na patelni podsmażyć pokrojone cebulę, czosnek, marchewkę i pietruszkę. Po ok. 10-15 min. dodać pokrojone w kostkę papryki i dusić przez ok. 10 min. Przyprawić.
Uduszone warzywa i mięso ze skrzydełka dokładnie zmiksować, przelać do wywaru. Na patelni uprażyć słonecznik. Zupę podawać z łyżką śmietany, skrojoną pietruszką i słonecznikiem. Smacznego!