Do góry

Zupy Przepis na:

Krem z papryki i marchewki z makaronem

Krem z papryki i marchewki z makaronem

Autor:

Przepisów i artykułów: 32 Ocena: 129

Dodano:

Odsłon: 273

Pyszny i aromatyczny krem.

Składniki

  • papryka czerwona 3 szt,
  • marchewka 3 szt,
  • ziemniaki 2 szt,
  • bulion warzywny ok. 750 ml,
  • sól,
  • pieprz,
  • papryka słodka mielona,
  • makaron kokardki,
  • posiekana natka pietruszki,
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Papryki przekroić na pół, oczyścić i piec przez około 15 minut w pierniku rozgrzanym do 190 stopni. Papryki ostudzić, obrać ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki.

  2. Marchewki obrać i pokroić na plasterki, ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Do gotującego się bulionu dodać warzywa i gotować do miękkości.

  3. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Zupę rozdrobnić blenderem na gładki krem.

  4. Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Krem podawać z makaronem posypany natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń