Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i aromatyczny krem.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4962
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13436
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5842
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7546
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4962
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13436
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5842
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7546
Składniki
Papryki przekroić na pół, oczyścić i piec przez około 15 minut w pierniku rozgrzanym do 190 stopni. Papryki ostudzić, obrać ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki.
Marchewki obrać i pokroić na plasterki, ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Do gotującego się bulionu dodać warzywa i gotować do miękkości.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Zupę rozdrobnić blenderem na gładki krem.
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Krem podawać z makaronem posypany natką pietruszki.