Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i aromatyczny krem.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Papryki przekroić na pół, oczyścić i piec przez około 15 minut w pierniku rozgrzanym do 190 stopni. Papryki ostudzić, obrać ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki.
Marchewki obrać i pokroić na plasterki, ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Do gotującego się bulionu dodać warzywa i gotować do miękkości.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Zupę rozdrobnić blenderem na gładki krem.
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Krem podawać z makaronem posypany natką pietruszki.