Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i aromatyczny krem.
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 771
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 1026
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 306
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 771
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 1026
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 306
Składniki
Papryki przekroić na pół, oczyścić i piec przez około 15 minut w pierniku rozgrzanym do 190 stopni. Papryki ostudzić, obrać ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki.
Marchewki obrać i pokroić na plasterki, ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Do gotującego się bulionu dodać warzywa i gotować do miękkości.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Zupę rozdrobnić blenderem na gładki krem.
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Krem podawać z makaronem posypany natką pietruszki.