Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny aksamitny, krem , każdy poprosi o dokładkę.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1002
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 884
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12684
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1002
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 884
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12684
Składniki
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić. Jabłka umyć, pokroić na ćwiartki. Na blaszce ułożyć papier do pieczenia, na nim umieścić pokrojoną paprykę i jabłka. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni, wstawić i piec 20 minut, aż skórki na papryce się pomarszczą. Upieczoną paprykę i jabłka wyjąć , ściągnąć skórkę.
Warzywa obrać , pokroić umieścić w garnku, zalać wodą, zagotować, doprawić solą , dodać liść laurowy , ziele angielskie, bulion, całość gotować 20 minut, dodać paprykę i jabłka, całość gotować 10 minut
Wyjąć liść laurowy oraz ziele angielskie, zupę zblendować, doprawić pieprzem czarnym, cayenne oraz sokiem z cytryny , zagotować jeszcze 2 minuty. Podawać z pieczonym jabłkiem, kleksami śmietany, oraz groszkiem ptysiowym.