Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny aksamitny, krem , każdy poprosi o dokładkę.
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 161
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 767
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 639
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 161
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 767
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 639
Składniki
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić. Jabłka umyć, pokroić na ćwiartki. Na blaszce ułożyć papier do pieczenia, na nim umieścić pokrojoną paprykę i jabłka. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni, wstawić i piec 20 minut, aż skórki na papryce się pomarszczą. Upieczoną paprykę i jabłka wyjąć , ściągnąć skórkę.
Warzywa obrać , pokroić umieścić w garnku, zalać wodą, zagotować, doprawić solą , dodać liść laurowy , ziele angielskie, bulion, całość gotować 20 minut, dodać paprykę i jabłka, całość gotować 10 minut
Wyjąć liść laurowy oraz ziele angielskie, zupę zblendować, doprawić pieprzem czarnym, cayenne oraz sokiem z cytryny , zagotować jeszcze 2 minuty. Podawać z pieczonym jabłkiem, kleksami śmietany, oraz groszkiem ptysiowym.