Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla amatorów wyrazistych smaków. Połączenie czosnku, pesto i jarmużu jest niebanalne i niezwykle pyszne!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10751
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3425
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2446
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10751
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3425
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2446
Składniki
Główki czosnku przekroić na pół, ułożyć na blasze piekarnikowej wyścielonej papierem do pieczenia, skropić oliwą i na 30 minut wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Po upieczeniu wystudzić.
Cebulę zeszklić w garnku na maśle. Zalać wywarem. Dodać upieczony czosnek, wyciskając go z łupin. Wkruszyć ser. Zmiksować na gładki krem. Zabielić śmietanką, hartując ją wcześniej gorącą zupą. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Podawać z mocno wysmażonym boczkiem (chipsy) i pesto z jarmużu.