Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla amatorów wyrazistych smaków. Połączenie czosnku, pesto i jarmużu jest niebanalne i niezwykle pyszne!
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 182
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 81
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 182
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 81
Składniki
Główki czosnku przekroić na pół, ułożyć na blasze piekarnikowej wyścielonej papierem do pieczenia, skropić oliwą i na 30 minut wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Po upieczeniu wystudzić.
Cebulę zeszklić w garnku na maśle. Zalać wywarem. Dodać upieczony czosnek, wyciskając go z łupin. Wkruszyć ser. Zmiksować na gładki krem. Zabielić śmietanką, hartując ją wcześniej gorącą zupą. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Podawać z mocno wysmażonym boczkiem (chipsy) i pesto z jarmużu.