Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i bardzo aromatyczny krem przygotowany z pieczonych pomidorów i pieczonej papryki.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 812
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 805
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 461
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 812
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 805
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 461
Składniki
Paprykę i pomidory przekroić na pół, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 30 minut w temperaturze 200 stopni. Warzywa ostudzić, usunąć gniazda nasienne i obrać ze skórki. Cebulę obrać i posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Na patelni, na oleju podsmażyć cebulę, następnie dodać czosnek i chwilkę razem smażyć. Ziemniaka oraz marchewkę obrać, pokroić na mniejsze kawałki i przełożyć do gotującego się bulionu. Dodać również podsmażoną cebulę z czosnkiem. Razem gotować około 10 minut. Następnie dodać pomidory oraz paprykę. Razem gotować kolejne 10 minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem, oregano oraz tymiankiem. Zupę rozdrobnić blenderem na gładki krem. Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Krem podawać z makaronem oraz posypać posiekaną natką pietruszki.