Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i bardzo aromatyczny krem przygotowany z pieczonych pomidorów i pieczonej papryki.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5270
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11687
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1298
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5270
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11687
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1298
Składniki
Paprykę i pomidory przekroić na pół, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 30 minut w temperaturze 200 stopni. Warzywa ostudzić, usunąć gniazda nasienne i obrać ze skórki. Cebulę obrać i posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Na patelni, na oleju podsmażyć cebulę, następnie dodać czosnek i chwilkę razem smażyć. Ziemniaka oraz marchewkę obrać, pokroić na mniejsze kawałki i przełożyć do gotującego się bulionu. Dodać również podsmażoną cebulę z czosnkiem. Razem gotować około 10 minut. Następnie dodać pomidory oraz paprykę. Razem gotować kolejne 10 minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem, oregano oraz tymiankiem. Zupę rozdrobnić blenderem na gładki krem. Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Krem podawać z makaronem oraz posypać posiekaną natką pietruszki.