Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze pomidory są latem. Jednak gdy nie mamy dostępu do aromatycznych, słodkich, świeżych pomidorów, z pomocą przychodzą nam te, zapuszkowane. Przy kremie nie ma zbyt wiele "bawienia się". Jeśli nie chce się wam przecierać, wystarczy trochę dłużej miksować i będzie po kłopocie. Na koniec napiszę: Pomidory, mozzarella i świeża bazylia = idealne połączenie. Arek Gie
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12287
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1524
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 122
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12287
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1524
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 122
Składniki
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekaną cebulę. Kiedy się zeszkli, dodajemy rozgniecione ząbki czosnku, chwilę podsmażamy, żeby czosnek puścił aromat. Wlewamy pomidory, gotujemy pod przykryciem przez 30 minut. Lekko studzimy i miksujemy na gładko. Następnie przecieramy przez drobne sito, dodajemy przyprawę i zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z kulkami sera i posiekanymi natkami.