Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze pomidory są latem. Jednak gdy nie mamy dostępu do aromatycznych, słodkich, świeżych pomidorów, z pomocą przychodzą nam te, zapuszkowane. Przy kremie nie ma zbyt wiele "bawienia się". Jeśli nie chce się wam przecierać, wystarczy trochę dłużej miksować i będzie po kłopocie. Na koniec napiszę: Pomidory, mozzarella i świeża bazylia = idealne połączenie. Arek Gie
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27365
Polecam, pychota.
Odsłon: 261
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 114
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27365
Polecam, pychota.
Odsłon: 261
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 114
Składniki
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekaną cebulę. Kiedy się zeszkli, dodajemy rozgniecione ząbki czosnku, chwilę podsmażamy, żeby czosnek puścił aromat. Wlewamy pomidory, gotujemy pod przykryciem przez 30 minut. Lekko studzimy i miksujemy na gładko. Następnie przecieramy przez drobne sito, dodajemy przyprawę i zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z kulkami sera i posiekanymi natkami.