Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze pomidory są latem. Jednak gdy nie mamy dostępu do aromatycznych, słodkich, świeżych pomidorów, z pomocą przychodzą nam te, zapuszkowane. Przy kremie nie ma zbyt wiele "bawienia się". Jeśli nie chce się wam przecierać, wystarczy trochę dłużej miksować i będzie po kłopocie. Na koniec napiszę: Pomidory, mozzarella i świeża bazylia = idealne połączenie. Arek Gie
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 79
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 711
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 35
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 79
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 711
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 35
Składniki
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekaną cebulę. Kiedy się zeszkli, dodajemy rozgniecione ząbki czosnku, chwilę podsmażamy, żeby czosnek puścił aromat. Wlewamy pomidory, gotujemy pod przykryciem przez 30 minut. Lekko studzimy i miksujemy na gładko. Następnie przecieramy przez drobne sito, dodajemy przyprawę i zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z kulkami sera i posiekanymi natkami.