Do góry

Zupy Przepis na:

Krem z pomidorów w puszce

Krem z pomidorów  w puszce

Autor:

Przepisów i artykułów: 489 Ocena: 5230

Dodano:

Odsłon: 742

Gdy mamy ochotę na pomidorową ,a nie mamy pod ręką świeżych produktów, zawsze można wykorzystać te w puszce... ;)

Składniki

  • Wywar:
  • gołąbek 1 sztuka
  • marchew 1/2 szt
  • korzeń pietruszki 1/2 szt
  • ziemniaki 2 sztuki
  • kucharek 1/2 łyżeczki
  • bazylia 1 łyżeczka
  • pieprz do smaku
  • zielenina do wywaru
  • masło 1 łyżka
  • ząbki czosnku 2 sztuki
  • pomidory krojone z puszki 1 puszka
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Krem z pomidorów w puszce

Przygotowanie

  1. Mięso umyć, zalać wodą, dodać obrane i pokrojone warzywa, zagotować i gotować przez ok. 60 min. W osobnym naczyniu zeszklić pokrojony w plastry czosnek, dodać pomidory, zagotować.

  2. Mięso obrać, do wywaru przełożyć pomidory i całość zmiksować. Zupę podawać z kleksami ze śmietany.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń