Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na błyskawiczną zupę porowo-gruszkową z krążkami cebuli i pieczonym boczkiem pochodzi z 466. odcinka programu „Ewa Gotuje".
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8045
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 367
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3595
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 641
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8045
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 367
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3595
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 641
Składniki
Zupa: Pory pokroić w plastry. Podsmażyć w garnku na mocno rozgrzanym maśle. Gruszki obrać, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Dorzucić do porów. Wymieszać i smażyć przez chwilę. Przyprawić papryką (w garnku odsłonić nieco dna, wsypać przyprawę i poczekać chwilę, aż zacznie się karmelizować). Zalać rosołem. Przykryć i gotować do miękkości. Zupę zmiksować. Zabielić śmietaną zahartowaną odrobiną gorącego kremu. Zakwasić sokiem z cytryny.
Krążki cebulowe: Jajko wybić do miski. Posolić. Wsypać mąkę. Wlać mleko. Zmiksować na ciasto. Cebulę pokroić w grube krążki i podzielić na pierścienie. Obtoczyć w mące. Zanurzyć w cieście. Obsypać bułką tartą i usmażyć w mocno rozgrzanym oleju. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Zupę podawać z krążkami cebuli oraz pieczonym boczkiem. Na talerzu udekorować natką pietruszki.