Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa, rozgrzewająca i pyszna jesienna zupa
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30781
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3574
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2663
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1086
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30781
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3574
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2663
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1086
Składniki
Przygotowanie należy zacząć od ugotowania bulionu wołowego.
Obieramy i kroimy cebulę, tak samo robimy z porami. Czosnek należy obrać.
Na patelni topimy masło, którym szklimy cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodajemy pora i podlewamy wszystko bulionem. Przykrywamy pokrywką i na średnim ogniu dusimy wszystko przez pół godziny.
Dodajemy sól i pieprz do smaku (proszę uważać z pieprzem, ponieważ por cebula i czosnek same w sobie są już ostre). Wszystko blendujemy na gładki krem.
Proponuję podawać gorący ze śmietaną, kawałkiem wołowiny, na której gotowaliśmy bulion i świeżym koperkiem. Życzę smacznego i zapraszam do obejrzenia filmu w którym pokazuję jak przygotować krem z porów od początku do końca.