Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa, rozgrzewająca i pyszna jesienna zupa
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10901
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4859
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 985
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9359
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1389
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10901
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4859
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 985
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9359
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1389
Składniki
Przygotowanie należy zacząć od ugotowania bulionu wołowego.
Obieramy i kroimy cebulę, tak samo robimy z porami. Czosnek należy obrać.
Na patelni topimy masło, którym szklimy cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodajemy pora i podlewamy wszystko bulionem. Przykrywamy pokrywką i na średnim ogniu dusimy wszystko przez pół godziny.
Dodajemy sól i pieprz do smaku (proszę uważać z pieprzem, ponieważ por cebula i czosnek same w sobie są już ostre). Wszystko blendujemy na gładki krem.
Proponuję podawać gorący ze śmietaną, kawałkiem wołowiny, na której gotowaliśmy bulion i świeżym koperkiem. Życzę smacznego i zapraszam do obejrzenia filmu w którym pokazuję jak przygotować krem z porów od początku do końca.