Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa, rozgrzewająca i pyszna jesienna zupa
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1041
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 99
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 193
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 1144
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 729
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1041
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 99
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 193
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 1144
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 729
Składniki
Przygotowanie należy zacząć od ugotowania bulionu wołowego.
Obieramy i kroimy cebulę, tak samo robimy z porami. Czosnek należy obrać.
Na patelni topimy masło, którym szklimy cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodajemy pora i podlewamy wszystko bulionem. Przykrywamy pokrywką i na średnim ogniu dusimy wszystko przez pół godziny.
Dodajemy sól i pieprz do smaku (proszę uważać z pieprzem, ponieważ por cebula i czosnek same w sobie są już ostre). Wszystko blendujemy na gładki krem.
Proponuję podawać gorący ze śmietaną, kawałkiem wołowiny, na której gotowaliśmy bulion i świeżym koperkiem. Życzę smacznego i zapraszam do obejrzenia filmu w którym pokazuję jak przygotować krem z porów od początku do końca.