Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny sposób na wykorzystanie sałaty zalegającej w lodówce. Lekka, wiosenna zupa krem, którą możemy zaserwować w wersji podstawowej lub zagęszczoną serkiem mascarpone. Przepis pochodzi z 450. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 20
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6655
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 20
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6655
Składniki
Ziemniaki pokroić w kostkę i podsmażyć w garnku na mocno rozgrzanym maśle. Dorzucić posiekaną cebulę. Po chwili dodać pokrojony czosnek. Zalać wywarem jarzynowym. Przykryć i gotować do miękkości.
Dodać szpinak. Następnie dorzucić liście sałaty. Po kilku minutach zmiksować.
Zupę przyprawić solą i pieprzem. Zagęścić mascarpone. Zakwasić odrobiną soku z cytryny.
Podawać z bryndzą. Na talerzu skropić oliwą.