Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny sposób na wykorzystanie sałaty zalegającej w lodówce. Lekka, wiosenna zupa krem, którą możemy zaserwować w wersji podstawowej lub zagęszczoną serkiem mascarpone. Przepis pochodzi z 450. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 91
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 135
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 249
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 91
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 135
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 249
Składniki
Ziemniaki pokroić w kostkę i podsmażyć w garnku na mocno rozgrzanym maśle. Dorzucić posiekaną cebulę. Po chwili dodać pokrojony czosnek. Zalać wywarem jarzynowym. Przykryć i gotować do miękkości.
Dodać szpinak. Następnie dorzucić liście sałaty. Po kilku minutach zmiksować.
Zupę przyprawić solą i pieprzem. Zagęścić mascarpone. Zakwasić odrobiną soku z cytryny.
Podawać z bryndzą. Na talerzu skropić oliwą.