Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny sposób na wykorzystanie sałaty zalegającej w lodówce. Lekka, wiosenna zupa krem, którą możemy zaserwować w wersji podstawowej lub zagęszczoną serkiem mascarpone. Przepis pochodzi z 450. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336588
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3491
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422567
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2400
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336588
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3491
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422567
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2400
Składniki
Ziemniaki pokroić w kostkę i podsmażyć w garnku na mocno rozgrzanym maśle. Dorzucić posiekaną cebulę. Po chwili dodać pokrojony czosnek. Zalać wywarem jarzynowym. Przykryć i gotować do miękkości.
Dodać szpinak. Następnie dorzucić liście sałaty. Po kilku minutach zmiksować.
Zupę przyprawić solą i pieprzem. Zagęścić mascarpone. Zakwasić odrobiną soku z cytryny.
Podawać z bryndzą. Na talerzu skropić oliwą.