Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 95
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 35
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 6361
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 405
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 95
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 35
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 6361
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 405
Składniki
Soczewicę płuczemy, wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i podgrzewamy. Marchewkę kroimy w krążki, cebulę i czosnek drobno siekamy. Warzywa smażymy na odrobinie oliwy, aż cebula zmięknie. Następnie dodajemy do soczewicy, doprawiamy solą i pieprzem. Gdy soczewica zmięknie - zupę miksujemy na aksamitny krem. Gotową nakładamy na talerz, i posypujemy czarnuszką.