Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4777
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 98
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 220
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4777
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 98
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 220
Składniki
Soczewicę płuczemy, wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i podgrzewamy. Marchewkę kroimy w krążki, cebulę i czosnek drobno siekamy. Warzywa smażymy na odrobinie oliwy, aż cebula zmięknie. Następnie dodajemy do soczewicy, doprawiamy solą i pieprzem. Gdy soczewica zmięknie - zupę miksujemy na aksamitny krem. Gotową nakładamy na talerz, i posypujemy czarnuszką.