Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 258
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 112
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 80
Ten przepis na karpia to klasyka polskiej kuchni. Marynowanie w cebuli i soku...
Odsłon: 1349
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 41
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 258
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 112
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 80
Ten przepis na karpia to klasyka polskiej kuchni. Marynowanie w cebuli i soku...
Odsłon: 1349
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 41
Składniki
Soczewicę płuczemy, wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i podgrzewamy. Marchewkę kroimy w krążki, cebulę i czosnek drobno siekamy. Warzywa smażymy na odrobinie oliwy, aż cebula zmięknie. Następnie dodajemy do soczewicy, doprawiamy solą i pieprzem. Gdy soczewica zmięknie - zupę miksujemy na aksamitny krem. Gotową nakładamy na talerz, i posypujemy czarnuszką.