Do góry

Zupy Przepis na:

Krem z soczewicy

Krem z soczewicy

Autor:

Przepisów i artykułów: 159 Ocena: 1807

Dodano:

Odsłon: 25150

Krem z soczewicy

Składniki

  • 500g czerwonej soczewicy, 2 marchewki,2 cebule,
  • 3 ząbki czosnku sól, pieprz,
  • woda, ewentualnie bulion, dodatkowo: czarnuszka
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Krem z soczewicy

Przygotowanie

  1. Soczewicę płuczemy, wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i podgrzewamy.

    Marchewkę kroimy w krążki, cebulę i czosnek drobno siekamy.
    Warzywa smażymy na odrobinie oliwy, aż cebula zmięknie.
    Następnie dodajemy do soczewicy, doprawiamy solą i pieprzem.
    Gdy soczewica zmięknie - zupę miksujemy na aksamitny krem.

    Gotową nakładamy na talerz, i posypujemy czarnuszką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń