Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, rozgrzewająca, sycąca, lekko wybuchowa ;) zupa. Idealna na tę porę roku. Smacznego
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 190
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 167
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 190
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 167
Składniki
Obraną i umytą marchew, pietruszkę, selera gotujemy razem z soczewicą w osolonej wodzie z dodatkiem przypraw.
Na patelni zrumieniamy cebulę na złoty kolor. Pod koniec dodajemy pomidory z puszki i jeszcze chwilkę smażymy. Gdy jarzyny i soczewica są miękkie, dodajemy przesmażoną cebulę i pomidory. Gotujemy jeszcze około 20 min.
Lekko przestudzoną zupę blendujemy. Podajemy z grzankami, groszkiem ptysiowym lub solo :) Smacznego