Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, rozgrzewająca, sycąca, lekko wybuchowa ;) zupa. Idealna na tę porę roku. Smacznego
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4703
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12786
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5729
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7214
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4703
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12786
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5729
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7214
Składniki
Obraną i umytą marchew, pietruszkę, selera gotujemy razem z soczewicą w osolonej wodzie z dodatkiem przypraw.
Na patelni zrumieniamy cebulę na złoty kolor. Pod koniec dodajemy pomidory z puszki i jeszcze chwilkę smażymy. Gdy jarzyny i soczewica są miękkie, dodajemy przesmażoną cebulę i pomidory. Gotujemy jeszcze około 20 min.
Lekko przestudzoną zupę blendujemy. Podajemy z grzankami, groszkiem ptysiowym lub solo :) Smacznego