Do góry

Zupy Przepis na:

Krem z soczewicy i pomidorów

Krem z soczewicy i pomidorów

Autor:

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 271

Dodano:

Odsłon: 104

Bardzo pyszna zupa :)
Reklama
Reklama
Krem z soczewicy i pomidorów

Przygotowanie

  1. Opłucz soczewicę. Posiekaj cebulę i czosnek. Obierz marchewkę i pietruszkę, pokrój na plasterki. Imbir obierz i zetrzyj na tarce.

  2. W garnku rozgrzej olej, wrzuć cebulę, czosnek i warzywa. Smaż 5 minut, wsyp soczewicę i curry, smaż przez minutę.

  3. Wlej 1,5 l wody, dodaj pomidory. Przypraw solą. Gotuj 20 minut. Zblenduj. Podawaj z jogurtem, posyp fetą i pestkami słonecznika.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń