Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszna zupa :)
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 989
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 304
Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki, które można kupić w polskich sklep...
Odsłon: 429
Turecka jajecznica (Menemen) to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie śniadan...
Odsłon: 283
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 989
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 304
Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki, które można kupić w polskich sklep...
Odsłon: 429
Turecka jajecznica (Menemen) to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie śniadan...
Odsłon: 283
Składniki
Opłucz soczewicę. Posiekaj cebulę i czosnek. Obierz marchewkę i pietruszkę, pokrój na plasterki. Imbir obierz i zetrzyj na tarce.
W garnku rozgrzej olej, wrzuć cebulę, czosnek i warzywa. Smaż 5 minut, wsyp soczewicę i curry, smaż przez minutę.
Wlej 1,5 l wody, dodaj pomidory. Przypraw solą. Gotuj 20 minut. Zblenduj. Podawaj z jogurtem, posyp fetą i pestkami słonecznika.