Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszna zupa :)
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 674
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 125
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1279
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 674
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 125
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1279
Składniki
Opłucz soczewicę. Posiekaj cebulę i czosnek. Obierz marchewkę i pietruszkę, pokrój na plasterki. Imbir obierz i zetrzyj na tarce.
W garnku rozgrzej olej, wrzuć cebulę, czosnek i warzywa. Smaż 5 minut, wsyp soczewicę i curry, smaż przez minutę.
Wlej 1,5 l wody, dodaj pomidory. Przypraw solą. Gotuj 20 minut. Zblenduj. Podawaj z jogurtem, posyp fetą i pestkami słonecznika.