Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszna zupa :)
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 474
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 908
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 209
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 474
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 908
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 209
Składniki
Opłucz soczewicę. Posiekaj cebulę i czosnek. Obierz marchewkę i pietruszkę, pokrój na plasterki. Imbir obierz i zetrzyj na tarce.
W garnku rozgrzej olej, wrzuć cebulę, czosnek i warzywa. Smaż 5 minut, wsyp soczewicę i curry, smaż przez minutę.
Wlej 1,5 l wody, dodaj pomidory. Przypraw solą. Gotuj 20 minut. Zblenduj. Podawaj z jogurtem, posyp fetą i pestkami słonecznika.