Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszna zupa :)
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1151
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1742
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5866
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1151
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1742
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5866
Składniki
Opłucz soczewicę. Posiekaj cebulę i czosnek. Obierz marchewkę i pietruszkę, pokrój na plasterki. Imbir obierz i zetrzyj na tarce.
W garnku rozgrzej olej, wrzuć cebulę, czosnek i warzywa. Smaż 5 minut, wsyp soczewicę i curry, smaż przez minutę.
Wlej 1,5 l wody, dodaj pomidory. Przypraw solą. Gotuj 20 minut. Zblenduj. Podawaj z jogurtem, posyp fetą i pestkami słonecznika.