Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszna zupa :)
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 65
Polecam.
Odsłon: 573
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 842
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 241
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 62
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 65
Polecam.
Odsłon: 573
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 842
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 241
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 62
Składniki
Opłucz soczewicę. Posiekaj cebulę i czosnek. Obierz marchewkę i pietruszkę, pokrój na plasterki. Imbir obierz i zetrzyj na tarce.
W garnku rozgrzej olej, wrzuć cebulę, czosnek i warzywa. Smaż 5 minut, wsyp soczewicę i curry, smaż przez minutę.
Wlej 1,5 l wody, dodaj pomidory. Przypraw solą. Gotuj 20 minut. Zblenduj. Podawaj z jogurtem, posyp fetą i pestkami słonecznika.