Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowity i pożywny krem z zielonych warzyw, który doda nam zdrowej energii. Zupa idealnie komponuje się z włoskimi pierożkami tortelloni :)
Kotlety ryżowe z marchewką, pietruszką i ciągnącym się żółtym serem to pyszna...
Odsłon: 76
Krem śmietankowy z dużą ilością serka mascarpone to u mnie w rodzinie krem nr...
Odsłon: 3482
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 383
Kotlety ryżowe z marchewką, pietruszką i ciągnącym się żółtym serem to pyszna...
Odsłon: 76
Krem śmietankowy z dużą ilością serka mascarpone to u mnie w rodzinie krem nr...
Odsłon: 3482
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 383
Składniki
Do gotującego się bulionu wkładamy różyczki brokuła oraz pokrojone ziemniaki i gotujemy do miękkości. Na maśle szklimy pokrojoną cebulkę, a następnie dodajemy liście szpinaku, pokrojoną w kostkę cukinię oraz drobno posiekany czosnek i chwilę dusimy. Warzywa z patelni przekładamy do gotującego się bulionu wraz z zielonym groszkiem oraz natką pietruszki i gotujemy wszystko jeszcze około 10 minut.
Zawartość garnka miksujemy na jednolitą i gładką masę, dodajemy 2 łyżki śmietany, doprawiamy słodkim sosem sojowym, solą oraz świeżo zmielonym pieprzem i ponownie zagotowujemy.
Gotowy krem podajemy z pierożkami tortelloni. Możemy użyć gotowych lub przygotować je sami np. tortelloni ze szpinakiem i ricottą. Życzę smacznego! :)