Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowity i pożywny krem z zielonych warzyw, który doda nam zdrowej energii. Zupa idealnie komponuje się z włoskimi pierożkami tortelloni :)
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35610
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17507
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 237
Banalnie prosty w przygotowaniu makaron z naleśników, który można zjeść jako...
Odsłon: 161
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 183
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35610
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17507
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 237
Banalnie prosty w przygotowaniu makaron z naleśników, który można zjeść jako...
Odsłon: 161
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 183
Składniki
Do gotującego się bulionu wkładamy różyczki brokuła oraz pokrojone ziemniaki i gotujemy do miękkości. Na maśle szklimy pokrojoną cebulkę, a następnie dodajemy liście szpinaku, pokrojoną w kostkę cukinię oraz drobno posiekany czosnek i chwilę dusimy. Warzywa z patelni przekładamy do gotującego się bulionu wraz z zielonym groszkiem oraz natką pietruszki i gotujemy wszystko jeszcze około 10 minut.
Zawartość garnka miksujemy na jednolitą i gładką masę, dodajemy 2 łyżki śmietany, doprawiamy słodkim sosem sojowym, solą oraz świeżo zmielonym pieprzem i ponownie zagotowujemy.
Gotowy krem podajemy z pierożkami tortelloni. Możemy użyć gotowych lub przygotować je sami np. tortelloni ze szpinakiem i ricottą. Życzę smacznego! :)