Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczna i mocno kremowa zupa z warzyw, które Polacy kochają. To wspaniałe i sycące źródło witamin i minerałów. Przepis pochodzi z 516. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 466
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9559
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13448
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2711
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 466
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9559
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13448
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2711
Składniki
Ziemniaki pokroić w kostkę. Podsmażyć w garnku na maśle. Dorzucić pokrojone w półplastry cukinie. Po chwili dodać pora pokrojonego w półplasterki oraz posiekaną w piórka cebulę. Zalać wodą. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Przykryć i gotować do miękkości.
Zupę zmiksować. Przyprawić solą i pieprzem oraz świeżo zmieloną gałką muszkatołową.
Podawać z grzanką. Udekorować posiekaną miętą.