Do góry

Zupy Przepis na:

Krem ziemniaczano-szpinakowy z żółty serem

Krem ziemniaczano-szpinakowy z żółty serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 563 Ocena: 5926

Dodano:

Odsłon: 229

Krem, który polecam fanom szpinaku, po prostu ;)

Składniki

  • skrzydełka kurczaka 1 szt
  • ziemniaki 4-5 szt
  • szpinak mrożony 8 szt (brykiet)
  • gałka muszkatołowa mielona do smaku
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku
  • czosnek 1 szt
  • śmietana 30% 3-4 łyżki
  • ser żółty 50 g
  • serek topiony 3 trójkąciki
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Krem ziemniaczano-szpinakowy z żółty serem

Przygotowanie

  1. Ze skrzydełka przygotować wywar. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, gotować ok. 10 min. Następnie wrzucić szpinak i ząbek czosnku. Gotować kolejne 5 min.

  2. Pod koniec dodać serek topiony śmietankowy i przyprawy. Z wywaru wyciągnąć skrzydełko, obrane mięso dodać do zupy i dokładnie całość zmiksować.

  3. Przed podaniem dodać śmietankę i ser stary na drobnych oczkach.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń